Sommige podcastreeksen maak ik onbaatzuchtig om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

Mocht je je appreciatie of dank willen uitdrukken, kan dat in de vorm van een ko-fi.

Bewuste kwetsbaarheid helpt

Wie is er niet kwetsbaar! Maar het gaat erom hoe je met die kwetsbaarheid omgaat. In deze blog vertel ik aan de hand van een persoonlijk verhaal hoe ik geleerd heb om er (beter) mee om te gaan.

Read More


0 Comments8 Minutes

De oorsprong van Vuurstof

Van waar komt de naam Vuurstof nu eigenlijk vandaan en wat heeft die met het begin van de lente te maken? Tijd voor de onthulling.

Read More


0 Comments6 Minutes

Zelfbewustzijn, moeilijk maar het loont!

Het is vaak moeilijk om toe te geven dat we ergens bang voor zijn. En toch helpt het om net die gevoelens in de ogen te kijken. Het ontspant in plaats van dat het ons nog meer angst aanjaagt. Maar het vraagt moed en rust om dat te durven doen…

Read More


0 Comments5 Minutes

Einde van de winterslaap

We beseffen vaak pas na een burn-out dat we naar ons lichaam hebben te leren luisteren. Door zelfbewust naar ons lichaam te luisteren dragen we zorg voor onze energiehuishouding én voor ons eigen welzijn. Soms wringt dat met wat ons hoofd en onze ratio wil, maar het doet o-zo-deugd! Ik kan er van meespreken.

Read More


0 Comments3 Minutes

Weer tijd voor een groot onderhoud?

Persoonlijke ontwikkeling is iets van lange adem, of we dit nu willen of niet.

Read More


0 Comments4 Minutes

Het grote misverstand over loopbaanbegeleiding

Ontdek 10 andere redenen om loopbaanbegeleiding te volgen.

Read More


0 Comments2 Minutes

Kwetsbaarheid als sleutel tot verbinding

Hunker jij niet ook naar een ander contact met jezelf of met de ander? Een betere samenwerking op het werk, een opener gesprek in je relatie, ook soms eens een diepgaander gesprek met vrienden. De sleutel is kwetsbaarheid, maar het is soms een verdomd lastige sleutel om te hanteren...

Read More


0 Comments7 Minutes

Ontmoet je innerlijke criticus.

Waarom huren we een innerlijke criticus in om ons te beschermen? Tijd om die op z'n plaats te zetten en ons zelfbeeld en onze eigenwaarde terug in eigen handen te nemen. 

Read More


0 Comments10 Minutes

Squid Game. Erbij horen, maar tot welke prijs?

De Netflixreek "Squid Game" over onschuldige spelletjes met wreedaardige afloop is een gruwelijke spiegel van ons diepste innerlijke verlangen. De realiteit lijkt alvast even absurd als de fictie. 

Read More


0 Comments7 Minutes

Het succes van “Sex education” zit ‘m niet in de seks.

De Netflixreeks “Sex education” is meer dan alleen een hilarische reeks over seksuele opvoeding. Naast de humor, de ongegeneerde openheid en een herkenbare onbeholpenheid toont de reeks ons ook de sleutel tot onze diepste verlangens.

Read More


0 Comments9 Minutes