VUURSTORY

Het podcastplatform van Vuurstof


Verbinding via verhalen

Wanneer mensen echt luisteren naar de verhalen van anderen, worden ze geraakt, voelen ze emotie bij het verhaal. En e-motie is beweging. De podcastverhalen van Vuurstory zetten mensen in beweging om anders te denken, anders met elkaar om te gaan, anders in het leven te staan.

Verhalen geraken tot aan de ziel van een persoon of een onderwerp. Subtiel of heel expliciet. Het zijn die verhalen die ons de mens achter de mens laten zien of waar het écht om draait.

De ene vertelt openhartig en deelt wat er echt leeft. Hij/zij toont de achterkant van de realiteit. Want wie vertelt, onthult. De ander legt zijn/haar oor te luister, wordt nieuwsgierig, tunet in op de ander en krijgt het onzichtbare te horen, nl. de kern van wat er echt gezegd wil worden. Dus wie luistert, verbindt.

Het gaat ‘m om die toenadering: elkaar leren begrijpen en aanvoelen. En komen zo tot verbinding met een dieperliggende connectie met de zin van de samenwerking.

Onderaan vind je de podcasts van Vuurstof, maar…

Hoe kan ik u helpen?

Wij maken uw podcast... met vuurstof

Podcasts zijn een verbindende manier om te communiceren.

Podcasts zijn perfect inzetbaar wanneer je

  • als organisatie een project, een traject, een veranderingproces wilt documenteren en voelbaar maken bij je medewerkers of publiek.
  • als CEO, manager of bedrijfsleider je verhaal wilt delen met je collega’s of je je klanten meer inkijk wilt geven in de geschiedenis, de waarden, de bedrijfscultuur of de making off van je organisatie of producten.
  • als coach of facilitator een proces of evolutie met een groep wilt documenteren of ontsluiten voor een groter publiek

Podcasts kan je op verschillende manieren inzetten: via storytelling, puur informatief, als entertainment,…

Podcasts zijn als  radio-uitzendingen die je kan laten beluisteren op momenten die passen voor je luisteraars. Soms is er slechts één aflevering, soms zijn er meerdere afleveringen die ofwel los van elkaar staan of samen 1 geheel vormen.

Stel je voor: je kruipt in het oor van je luisterpubliek en kan daar je verhaal, je getuigenis, je authentieke ik neerleggen. Je laat van je horen en toont jezelf of je organisatie zoals je publiek je nog nooit heeft ervaren.

Hoe gaan we te werk? We bepalen samen het doel, het thema, het doelpubliek. Ik kom met een voorstel, een aanpak of scenario en verzorg de uitwerking, montage, afwerking. Waar nodig bekijken we samen hoe de podcast dan het doelpubliek best kan bereiken.

Zeg me hoe ik u kan helpen!

Indien dit tot de verbeelding spreekt, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Van daaruit zien we verder…


De podcasts van Vuurstof

De verbindende kracht van kwetsbaarheid

In deze podcast ga ik op zoek naar manieren om anders met onze kwetsbaarheid om te gaan. In gesprek met heel verschillende sprekers ga ik op onderzoek waarom we het als mens zo moeilijk hebben met kwetsbaarheid en hoe we dit als kracht kunnen inzetten.

Beluister hier de gesprekken

Men to Business

Binnenkort kan je hier de tweedelige podcast horen over het M2B-traject van het Mannenfestival. Het traject M2B wil CEO’s en managers een opstap bieden naar persoonlijke ontwikkeling en gezonde mannelijkheid in het kader van het Mannenfestival. De podcast geeft een unieke inkijk in hoe het er tijdens die vierdaagse aan toe gaat en wat je kan verwachten, aan de hand van getuigenissen van deelnemers, begeleiders, en audiofragmenten vanop het festival.

Coming up soon

Er is een nieuwe podcastreeks in de maak. De titel en het thema hou ik nog geheim. Maar dat het alweer boeiende inspiratie wordt, dat is zeker. De release mag je begin 2023 verwachten .

Aboneer je nu op mijn nieuwsbrief en verneem als eerste wanneer de nieuwe podcastreeks online staat!

Beluister de nieuwe reeks als eerste!

Sommige podcastreeksen maak ik onbaatzuchtig om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

Mocht je je appreciatie of dank willen uitdrukken, kan dat in de vorm van een ko-fi.