VUURSTORY

Het podcastplatform van Vuurstof


De yin-yangman

De yin-yangman is een podcastreeks over gezonde mannelijkheid op het werk. Ik ga op zoek hoe we in ons persoonlijk leiderschap een gezonde balans tussen masculiene en feminiene energie kunnen vinden en houden. Aan het woord zijn uiteenlopende personen die inspirerend vertellen over hoe zij met hun balans omgaan, hoe ze zover zijn geraakt en wat hen dat oplevert.

Beluister hier de reeks

De verbindende kracht van kwetsbaarheid

In deze podcast ga ik op zoek naar manieren om anders met onze kwetsbaarheid om te gaan. In gesprek met heel verschillende sprekers ga ik op onderzoek waarom we het als mens zo moeilijk hebben met kwetsbaarheid en hoe we dit als kracht kunnen inzetten.

Beluister hier de gesprekken

Men to Business

De podcast M2B of Men to Business is een tweedelige podcast over het M2B-traject van het Mannenfestival, een traject voor CEO’s en managers als opstap naar persoonlijke ontwikkeling. Een unieke inkijk in wat je kan verwachten tijdens die vierdaagse aan de hand van getuigenissen en audiofragmenten vanop het festival.

Beluister hier de podcast

Vuurstof maakt ook jouw podcast

Podcasts zijn een verbindende manier om te communiceren.

Wanneer mensen echt luisteren naar de verhalen van anderen, worden ze geraakt, voelen ze emotie bij het verhaal. En e-motie is beweging. De podcastverhalen van Vuurstory zetten mensen in beweging om anders te denken, anders met elkaar om te gaan, anders in het leven te staan.

Verhalen geraken tot aan de ziel van een persoon of een onderwerp. Subtiel of heel expliciet. Het zijn die verhalen die ons de mens achter de façade laten zien of waar het écht om draait.

Het gaat ‘m om die toenadering: elkaar raken via een dieperliggende connectie.

Wij maken jouw podcast... met vuurstof

Podcasts zijn perfect inzetbaar wanneer je

  • als organisatie een project, een traject, een veranderingproces wilt documenteren en voelbaar maken bij je medewerkers of publiek.
  • als CEO, manager of bedrijfsleider je verhaal wilt delen met je collega’s of als je als communicatieverantwoordelijke je klanten meer inkijk wilt geven in de geschiedenis, de waarden, de bedrijfscultuur of de making off van je organisatie of producten.
  • als coach of facilitator een proces of evolutie met een groep wilt documenteren of ontsluiten voor een groter publiek

Podcasts kan je op verschillende manieren inzetten: via storytelling, puur informatief, als entertainment,…

Podcasts zijn als  radio-uitzendingen die je kan laten beluisteren op momenten die passen voor je luisteraars.

Stel je voor: je kruipt in het oor van je luisterpubliek en kan daar je verhaal, je getuigenis, je authentieke ik neerleggen. Je laat van je horen en toont jezelf of je organisatie zoals men je nog nooit heeft ervaren.

En ik maak het niet-zichtbare hoorbaar en jouw kern voelbaar voor je publiek.

Zeg me hoe ik u kan helpen!

Indien dit tot de verbeelding spreekt, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Van daaruit zien we verder…


Sommige podcastreeksen maak ik onbaatzuchtig om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

Mocht je je appreciatie of dank willen uitdrukken, kan dat in de vorm van een ko-fi.

Bewuste kwetsbaarheid helpt

Wie is er niet kwetsbaar! Maar het gaat erom hoe je met die kwetsbaarheid omgaat. In deze blog vertel ik aan de hand van een persoonlijk verhaal hoe ik geleerd heb om er (beter) mee om te gaan.

Read More


0 Comments8 Minutes

De oorsprong van Vuurstof

Van waar komt de naam Vuurstof nu eigenlijk vandaan en wat heeft die met het begin van de lente te maken? Tijd voor de onthulling.

Read More


0 Comments6 Minutes

Zelfbewustzijn, moeilijk maar het loont!

Het is vaak moeilijk om toe te geven dat we ergens bang voor zijn. En toch helpt het om net die gevoelens in de ogen te kijken. Het ontspant in plaats van dat het ons nog meer angst aanjaagt. Maar het vraagt moed en rust om dat te durven doen…

Read More


0 Comments5 Minutes

Einde van de winterslaap

We beseffen vaak pas na een burn-out dat we naar ons lichaam hebben te leren luisteren. Door zelfbewust naar ons lichaam te luisteren dragen we zorg voor onze energiehuishouding én voor ons eigen welzijn. Soms wringt dat met wat ons hoofd en onze ratio wil, maar het doet o-zo-deugd! Ik kan er van meespreken.

Read More


0 Comments3 Minutes

Weer tijd voor een groot onderhoud?

Persoonlijke ontwikkeling is iets van lange adem, of we dit nu willen of niet.

Read More


0 Comments4 Minutes

Het grote misverstand over loopbaanbegeleiding

Ontdek 10 andere redenen om loopbaanbegeleiding te volgen.

Read More


0 Comments2 Minutes

Kwetsbaarheid als sleutel tot verbinding

Hunker jij niet ook naar een ander contact met jezelf of met de ander? Een betere samenwerking op het werk, een opener gesprek in je relatie, ook soms eens een diepgaander gesprek met vrienden. De sleutel is kwetsbaarheid, maar het is soms een verdomd lastige sleutel om te hanteren...

Read More


0 Comments7 Minutes

Ontmoet je innerlijke criticus.

Waarom huren we een innerlijke criticus in om ons te beschermen? Tijd om die op z'n plaats te zetten en ons zelfbeeld en onze eigenwaarde terug in eigen handen te nemen. 

Read More


0 Comments10 Minutes

Squid Game. Erbij horen, maar tot welke prijs?

De Netflixreek "Squid Game" over onschuldige spelletjes met wreedaardige afloop is een gruwelijke spiegel van ons diepste innerlijke verlangen. De realiteit lijkt alvast even absurd als de fictie. 

Read More


0 Comments7 Minutes

Het succes van “Sex education” zit ‘m niet in de seks.

De Netflixreeks “Sex education” is meer dan alleen een hilarische reeks over seksuele opvoeding. Naast de humor, de ongegeneerde openheid en een herkenbare onbeholpenheid toont de reeks ons ook de sleutel tot onze diepste verlangens.

Read More


0 Comments9 Minutes