In deze reeks verbind ik mijn werk als coach en trainer van leidinggevenden met mijn ervaring in mannenwerk. Ik ga op onderzoek hoe CEO’s en managers, maar ook wij allemaal in ons persoonlijk leiderschap, tot een gezonde mannelijkheid kunnen komen, op het werk en daarbuiten.

Hoe doe je zoiets? Hoe ontdek je je onderdrukte masculiene of feminiene energie en hoe breng je beide in balans. En wat is gezonde mannelijkheid precies en hoe zet je dat in de wereld?

Ik ga in gesprek met experten en managers en vraag hen naar hun tips en hun ervaringen: waar botsen zij tegenaan en wat heeft het hen gekost en gebracht. In hoeverre voelen zij zich een yin-yangman.

Met deze reeks hoop ik je te inspireren om te leven vanuit gezonde mannelijkheid opdat je ‘wholeness’ in jezelf kan ervaren en we zo elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten.

Deze podcastreeks gaat over mannelijke leiders, maar evengoed over vrouwen en hoe we elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten. Dus ook vrouwen krijgen het woord. Omdat we gewoon nog heel veel van en met elkaar kunnen leren.

Veel luisterplezier!

Wil je een podcast over jou, je project of je bedrijf laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

De yin-yangman

Gesprekken met o.a.

  • #1 Matthias Dusesoi, host van de podcastreeks over de waarom van deze reeks. Een opstap naar de reeks boeiende gesprekken
  • #2 Luc Limère, leiderschapscoach, over de zachte kracht van mannelijke leiders
  • #3 Pedro Strauwen, gedreven yangondernemer die yin heeft moeten leren, maar wat van hem een ander mens heeft gemaakt.
  • #4 Wouter Torfs, die de schoenenketen heeft groot gemaakt door een gezonde én succesvolle yin-yangbalans.
  • #5 Staf Van Pelt, een pioneer in mannenwerk met een boeiend levensverhaal
  • #6 Pieter Ruysschaert, begeleider van jongereninitaties en vader-zoontrajecten

Alle podcastgesprekken zijn ook te beluisteren via de bekende streamingkanalen.

"Een man zal pas echt bij een vrouw kunnen zijn als hij eerst leert bij zichzelf en zijn eigen innerlijke vrouw te zijn.” 

— Chris Bale