Ik en tantra

Mijn naam is Matthias. In april 2023 kwam ik voor het eerst in aanraking met tantra. Het lonkte al een tijdje naar mij, maar ik durfde er toen nog niet voor te gaan. Het voelde te onbekend aan, ik had er teveel oordeel over en ik zat teveel in met wat mensen van me zouden denken als ik me daarmee zou inlaten.

Maar in dat eerste weekend van april 2022 sloeg de vonk in de pan. Hoewel het een introductieweekend was en heel laagdrempelig werd aangeboden, voelde ik direct in mijn systeem dat er iets geraakt werd dat al al die tijd lag te wachten om ontwaakt te mogen worden. Achteraf in de evaluatie formuleerde ik het als volgt:

“Ik weet niet wat er gaande is, maar mijn hart heeft nog nooit zo overgelopen van gelukzaligheid. Ik heb me deze week dingen zien doen, horen zeggen,… die voordien wel deel van mij waren, maar die ik nooit hebt gedurfd, gekund, gemogen van mezelf. Wat een ervaring! En het blijft maar gaan!  Ik voel me zoooo dankbaar voor het leven, voor de mensen die ik heb mogen ontmoeten, voor wat ik dat weekend en de voorbije week heb mogen ervaren.”

Dat weekend was het begin van een reis die nog lang niet ten einde is en zich als een pad ontvouwt terwijl ik het loop.

En die reis wordt gevoed en gekleurd door andere zaken waar ik mee bezig ben of die op mijn pad komen: mijn reflecties en zoektocht naar een gezonde balans tussen masculiene en feminiene energie, de fysieke en energetische bevrijding tijdens extatic dance, de exploratie van seksualiteit, sjamanisme,…

Na dat introductieweekend besloot ik om dieper te duiken in de wereld van tantra en koos voor een intens jaartraject: een jaar lang in 6 verschillende modules heb ik vele kanten van tantra mogen ontdekken en daarmee ook vele kanten van mezelf: zo heb ik weerkerende patronen en conditioneringen uit het verleden moeten in de ogen kijken en heb ik geleerd om ze gaandeweg te transformeren. Maar ook ongekende kwaliteiten hebben zich geopenbaard en al die processen samen maakt van mij steeds meer een vollediger mens.

Ook tijdens de 8-weken tantramassagecursus die ik in Nederland volgde, merkte ik dat (tantra)massage een taal is die in mij verborgen lag maar zich nu pas laat zien. Al doende besefte ik dat ik door mijn aanwezigheid een sfeer van respect, vertrouwen en liefdevolle toewijding weet te creëren waar mensen zich bij veilig voelen. Met mijn zachtheid en stevigheid bied ik hen een diepgaande ervaring waarbij ze hun ratio kunnen loslaten en zich kunnen overgeven aan de krachtige energie die in hen losgemaakt wordt.

Er dienen zich nog nieuwe paden aan die voor nog meer verdieping zullen zorgen, voor mij als tantramasseur, en uiteraard ook als mens. Ik kijk er nu al naar uit. In tussentijd bied ik graag dergelijke diepgaande ervaringen aan iedereen die dit onbekende maar zo mooier pad van zelfontwikkeling en zelfzorg wil bewandelen.

 

“Het voelde aan alsof er honderdduizenden vleugels zich openden in mijn lichaam.”

“Ik voelde me onbestemd: man noch vrouw, jong noch oud. Gewoon ‘zijn’”

“Ik voelde me heel gelukkig en jong.”

 

Wat kan je verwachten?

  • Een duidelijk en veilig kader
  • Een lichamelijke ervaring
  • Een warme en zachte omgeving om te landen en te genieten
  • Ervaren handen
  • Een diepgaande ervaring

Terug naar massage

‘Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant maar bijna alles gebeurt vanbinnen.”

(uit : De jongen, de mol de vos en het paard – Charlie Mackesy)