Loopbaanbegeleiding via Vuurstof

Welke thema's?

Het is een groot misverstand dat loopbaancoaching enkel dient om een nieuwe job te zoeken. Dat kan natuurlijk de reden zijn, maar er zijn tal van redenen waarom jij nood kan hebben om begeleiding te zoeken:

– te hoge werkdruk

– moeilijke relaties met (een) collega(‘s), teamleider(s),…

– geen voldoening, plezier of uitdaging in de job

– kwaliteiten en sterktes anders/beter inzetten in de organisatie

– evenwicht tussen werk en privé herstellen

– vragen over promoti/demotie als leidinggevende

Mocht je twijfelen, leg je je vraag gewoon voor en dan bekijken we samen of deze past in het kader van een VDAB-loopbaanbegeleiding.

Voor wie is het?

Als je in Vlaanderen of Brussel woont en/of werkt, minimum 7 jaar werkervaring hebt en voltijds, deeltijds of als zelfstandige aan het werk bent op het moment van de aanvraag (uitzonderingen kan je nagaan op de VDAB-website).

Elke 6 jaar kan je een nieuwe loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques.

Voor wie niet aan de voorwaarden van deze algemene loopbaancheques voldoet en ervaring heeft binnen de professionele sector podiumkunsten en muziek, is een aparte regeling mogelijk. We bespreken dit tijdens het intakegesprek.

Hoe werkt het?

Je hebt recht op 7u loopbaanbegeleiding verdeeld over twee cheques. Je betaalt maar 40 euro per loopbaancheque, dus 10 euro per uur. Dit is voordelig, want de reële waarde bedraagt 169 euro per uur.

Je neemt contact op met mij en in een gratis intakegesprek beschrijf ik je kort mijn aanpak en wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer je voelt dat het klikt, kan je op het moment zelf of nadien beslissen om een traject te starten.

Je vraagt een loopbaancheque aan via de VDAB.

Wat is mijn aanpak?

Ik ga niet uit van een standaard traject met allerlei vragenlijsten, modellen en testen waaruit de antwoorden op al jouw vragen moeten blijken.

Ik kies voor een individuele aanpak en vertrek van jouw behoeften. Waar zit jij mee en waar wil je naartoe? Op basis daarvan gaan we in gesprek over jezelf, je drempels en overtuigingen en loods ik je al coachend naar je doelstelling. Ik ga ervan uit dat de oplossingen in jou zitten, maar dat je die zelf niet (meer) ziet. Samen gaan we op onderzoek en proberen je uitdagingen scherp te krijgen. Op het einde van het traject heb je een duidelijk zicht op de ontwikkeling die je nog wilt maken en de stappen die je wilt zetten.

Mijn loopbaancoaching doe ik onder de vlag

van het loopbaancenter Inter.Mezzo

in het kader van de VDAB-loopbaancheques.

“Het loopbaantraject legde professionele verlangens bloot waar ik me voordien niet toe in staat voelde. Jij maakte ze voor mij toegankelijk en liet mij de keuze. Ik kreeg nieuwe perspectieven te zien en een pad dat ik op mocht gaan.”

– JDB

“Ik vond het fijn dat er ruimte was voor praten en doen en oefeningen. Mooie balans om niet alleen te blijven praten maar soms in actie te schieten.”

– Daan

“Je stelt verschillende vragen die mij kritisch leren kijken naar mezelf en waar ik mee bezig ben. De zaken die nog niet zo duidelijk waren en zie ik nu duidelijker. Het is de eerste keer dat ik zo hard geloof dat het gaat lukken.” 

– David