Wie ben ik

Matthias Dusesoi

Van opleiding ben ik Germanist, maar was al van kindsaf met theater bezig. Ik ging er al die tijd van uit dat theater mijn passie was en heb me daar 15 jaar lang professioneel in gesmeten. Toen dat begon te wringen, moest ik aan mezelf toegeven dat ik er niet gelukkig van werd. Ik heb me toen laten coachen en was zo perplex van wat coaching met een mens doet, dat ik besloot om dit ook aan andere mensen te bieden. Ik wou mensen helpen in hun zelfreflectie opdat zij zo zichzelf kunnen (her)ontdekken. Ik schoolde mezelf om tot coach en trainer en bouw sinds 2015 aan een nieuw parcours. Sindsdien begeleid ik individuen, leidinggevenden en teams en geef ik incompanytrainingen over verschillende soft HR-thematieken zoals leidinggevende vaardigheden, groepsdynamica, communicatie, spreken voor publiek,… Hiervoor heb ik me gelieerd aan een aantal gespecialiseerde trainingsorganisaties zoals Human Challenge en Keys for Change. Een tijd lang deed ik dit alles deeltijds, maar sinds 1 januari 2019 heb ik de sprong gewaagd en ben ik nu voltijds zelfstandige. Mocht je mij dat 10 jaar geleden voorspeld hebben, ik had je niet geloofd of zelfs uitgelachen. En kijk, het kan!

Het voordeel van dit parcours zijn de uiteenlopende ervaringen die ik kan inzetten zowel in het coachen als in het trainen en begeleiden van groepen. Ik heb leidinggevende expertise, jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen, een passie voor mensen en hun verhaal en kom in aanraking met heel verschillende professionele contexten, medewerkers en bedrijven. En ik sta erop om me elk jaar nog bij te scholen en te werken aan persoonlijke ontwikkeling om van daaruit mensen beter te kunnen begeleiden. Door die inzichten is de focus voluit komen te liggen op “jezelf mogen/kunnen/durven zijn” en op verbinding met jezelf en met de ander (je collega, je medewerker, je team,…)

Voor mij bezit elke mens een intrinsieke kracht. Die helpt je om je groei en ontwikkeling zelf aan te pakken. Ik vind het boeiend om telkens opnieuw met mensen op zoek te gaan naar een manier hoe ze hun eigen mogelijkheden en potentieel kunnen (her)ontdekken. Zo kunnen ze sterker in het leven te staan. Dat zien gebeuren bij mijn klanten maakt mij warm en sterk tegelijk!

Opleidingen

Certificaat Systeemdynamiek in organisaties @ Bert Hellingerinstituut

Certificaat Integrale coach @ YourCoach & Centrum Open Mind
Certificaat Traumatherapeut (essentials) @ Centrum Open Mind
Certificaat Humanresourcesmanagement @ Ehsal Management School

Certificaat Silver® Certified Professional @ The House of Change
Train the trainer @ The House Of Change
Certificaat LIFO®-coach @ LIFO

‘Ik denk dat iedereen alleen maar probeert om thuis te komen,’ zei de mol.

(uit : De jongen, de mol de vos en het paard – Charlie Mackesy)